sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Nu mai avem șaișpe ani

Pentru că tragediile de genul celei din clubul Colectiv aparent nu sunt de ajuns să te lase cu un gust amar, mai vin și altele. De data asta, atacul terorist din Paris a făcut mai multe victime. Dar de ce toată lumea vorbește de chestia asta?Ne dăm și noi cu părerea, nu dăm cu paru', doar suntem într-un secol în care asta pare să fie sintagma definitorie. Dar unii dau mai rău cu părerea decât cu parul și asta mă face să mă dau cu capul de pereți. Pe mine mă doare capul azi, poate chiar din cauza asta. Tre' să fii destul de singur în comunitatea ta de realizezi că trendurile de genul "solidaritate la bucată" sunt nasoale. Dau dovadă de imaturitate, de un egocentrism de ăla bolnav. La ce mă refer? Numai puțin!

Mă refer la pozele de profil în culorile steagului Franței, la clemele de prins haine în astea trei culori cu care și-a făcut poză CRBL de parcă l-o apucat jalea după ce și-o spălat budigăii. Apoi, la faptul că oamenii iau exemplul vedetelor și scriu cât de rău le pare și transmit condoleanțe. Printr-o postare de Facebook. Ăia care nu mai au 16 ani, dar încă au impresia că ce zic ei contează. Adică, serios, tu chiar crezi că mama cuiva care a murit aseară în Paris scanează Facebook-ul de mesaje de solidaritate și condoleanțe? Și că începe să se simtă super mișto că vede culorile drapelului pe clemele cu care îți prinzi budigăii? Normal că nu, dar ai dudui de 16 ani de sensibilizat pe Facebook. Deci solidaritatea și condoleanțele nu sunt mai mult decât un comportament de attention-seeking. Iar dacă ai simțit nevoia să le transmiți pretinilor cu care ai ieșit aseară la o șuetă că ești în siguranță, în pătuț, să nu creadă cumva că după ce ai ieșit din birt ai luat primul avion către Paris și te-ai dus la un concert... atunci nu ești ok, nene.

Dar mai există o categorie observată de curând. E chiar gloata de pe grupurile gen Autobaza 2.0, Utopia etc. După incendiul din Colectiv, au rămas oameni care și-au pierdut rude, prieteni, colegi etc. Unii din ei, admini pe grupuri, au simțit nevoia să devină super serioși și defensivi cu privire la tragedie. Să ne înțelegem, nu am început să fac glume proaste cu incendii sau alte cele, că am și eu mai mult de 16 ani. Ăștia au transformat grupul într-o fortăreață anti glume. Timp de o zi nu s-a glumit pe mai nimic, că adminii erau cu susu-n jos. Și atunci am postat și eu un mesaj în care le-am zis că sunt ipocriți, as in "glumele cu cancer îs ok, ni se fâlfâie că unchiu-to are cancer, da' nu fi porc imbecil și face glume cu incendii că suntem afectați noi, coae". Normal că în cinci minute, un admin răpus de năcaz mi-a dat kick cu tot cu mesajul meu ce nu conținea glume proaste, ci doar adevărul legat de ei. Azi ce glume credeți că au populat grupul? Să vă dau un mic indiciu: îs chiar glume proaste cu oameni împușcați în atacul terorist de aseară, 13 noiembrie! Dar astea îs ok, că adminii nu suferă deci putem să ne purtăm liber ca niște puști de șaișpe ani.

Concluzia? Nu fiți porci imbecili și nu vă puneți poze în culorile drapelului Franței. Nu ajutați pe nimeni. Nu mă interesează că ați găsit set de cleme multicolore pentru budigăi cu 2,99 la Lidl. Și chiar nu s-a gândit nimeni că ai dat o fugă până în Paris aseară, deci nu mai folosi "marked safe" pe Facebook. Îți poate părea rău chiar și fără să scrii asta tuturor! :)Cu șoc,
Dubioasa.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu